Belastingtips voor iedereen 2015

Koop nog voor 31-12-2015 je levensloopregeling af (1 van 10)

Met de nu nog geldende regeling ben je maar over 80% van het volledige levenslooptegoed belasting schuldig. Deze 80% regeling is wel maar geldig tot de maximale waarde van de aanspraak op 31 december 2013. Desalniettemin kan dit toch een behoorlijk belastingvoordeel opleveren.

Vraag de belastingdienst om je inkomen te middelen (2 van 10)

Het komt er in het kort op neer dat je aan de belastingdienst vraagt om je inkomen (box 1) te beoordelen op basis van een gemiddelde over een langere periode. Wat ervoor kan zorgen dat je nog recht hebt op een belastingteruggave. Dit gemiddelde wordt genomen over 3 aaneengesloten jaren. Daarnaast gelden er diverse voorwaarden. Zo moet er binnen 36 maanden na de laatste definitieve aanslag een verzoekschrift met berekening worden ingediend. Een andere voorwaarde is dat elk jaar maar één keer mag worden gebruikt. Als je aan de voorwaarden voor middeling voldoet zijn er verschillende situaties denkbaar waarin je mogelijk recht hebt op een belastingteruggave.

Enkele voorbeelden daarvan zijn:
– Je bent meer of minder gaan werken;
– Nog niet zo lang geleden studeerde je nog, je bent nog maar kort aan het werk;
– Je bent verhuist van een huur naar een koopwoning, of hebt een woning verkocht
– Helaas ben je ontslagen en hebt en ontslagvergoeding gekregen;
– Je bent van functie veranderd en je salaris is verhoogt;
– Je bent ondernemer en de resultaten zijn sterk wisselend;

Meer weten?

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken voor een persoonlijke kennismaking? Of heb je hulp nodig bij het op orde brengen van je administratie of belastingzaken? Laat dan een bericht achter of bel ons.

Naam

Mailadres

Telefoonnummer

Onderwerp

Toelichting