drie gouden btw tips

Top 3 super handige btw tips!

Heb jij ook al tijden het gevoel teveel belasting te betalen? Dat kan best wel eens kloppen… We leggen je graag uit waarom. Speciaal voor jou als enthousiaste ondernemer delen we deze top 3 super handige btw tips om jouw financiële situatie nog net wat mooier te maken.

TIP 1
BEWAAR ALLE BONNETJES

Elke zakelijke uitgave (bonnetje) kan je een voordeel opleveren, mits betaald met de zakelijke bankpas. Met andere woorden; elk bonnetje is geld waard! Zo kan je van een benzinebon mogelijk de btw terug krijgen, maar bespaar je indirect ook op het te betalen bedrag aan inkomstenbelasting. Als expert boekhouders vinden we het belangrijk dat onze cliënten alle bonnetjes bewaren en deze bij ons inleveren, wat overigens tegenwoordig heel gemakkelijk kan via een app op je smartphone!

TIP 2
PAS DE KLEINE ONDERNEMERS REGELING TOE

De kleine ondernemersregeling, ook wel KOR genoemd, is bedoeld voor bedrijven met een relatief kleine btw-afdracht. Als je door de belastingdienst als ondernemer wordt gezien en per jaar minder dan € 1.883 btw betaald, hoef je van dat bedrag maar een deel te betalen. Of je betaalt helemaal geen btw.

TIP 3
VRAAG DE BTW OP ONINBARE VORDERINGEN TERUG

Vanaf 1 januari 2017 kan je btw eerder en sneller terugvragen van je oninbare vorderingen. Natuurlijk is niks zo vervelend als niet betalende klanten, maar gelukkig kan tegenwoordig de btw na een jaar worden teruggevorderd. Vorderingen van voor 1 januari 2017 kunnen nu op 1 januari 2018 worden aangemerkt als oninbaar. Let hier dus op!

ZIT JIJ MET JE HANDEN IN HET HAAR EN WEET JE NIET MEER WAAR TE BEGINNEN?

Den Hartog Ondersteuning te Hilversum kan je helpen bij het voeren van je administraties en opstellen van belastingaangiftes. Zoals omzetbetasting (btw-aangifte) en inkomstenbelasting.
Ook kunnen wij je helpen bij het optimaliseren van je debiteurenbeheer, met andere woorden; als klanten niet betalen, gaan wij daar voor je achteraan! Het uitbesteden van je administratie kan bij ons al voor een vast bedrag van € 60,00 p/m.

Benieuwd geworden? Maak gebruik van ons gratis kennismakingsgesprek:
– Wij kijken direct inhoudelijk mee naar je administratie.
– Wij geven direct aan waar je tijd en geld kunt besparen.
– Je kunt ons prangende vragen stellen over jouw administratie en belastingzaken.

Bel voor meer informatie naar 035-2031393 of 030-320059 of neem contact met ons op